Nå över 1 miljard nya kunder

Alipay För E-Handel

Använd någon av våra färdiga plugins på OpenCart, PrestaShop, WooCommerce, Shopify and Magento eller vår lösning som kan integreras på övriga e-handelsidor.

Utöver att ta betalt på din webbshop, kan du även ta betalt i butik med Alipays betallösning.

Vad är Alipay?

Vad är Alipay?

Alipay är en digital plånbok i mobilen som används av fler än 520 miljoner kinesiska konsumenter. Nu kan även svenska handelsplatser ta betalt och marknadsföra sig mot kinesiska konsumenter med hjälp av Alipay. Se videon för att lära dig mer om hur betallösningen används.

Vad är Alipay?

Ett urval av våra kunder

Cimple är den ledande leverantören av kinesiska tjänster Skandinavien. Vi arbetar med ett brett urval av kunder i främst segmenten lyx, mode och retail. Vi erbjuder marknadens lägsta transaktionskostnader på Alipay och WeChat Pay.

Fördelar med Alipay

  • Fler än 520 miljoner kinesiska konsumenter använder Alipay
  • Alipay är det varumärke som värderas högst av kinesiska konsumenter
  • Lägre transaktionskostnad än UnionPay
  • Med Alipay hittar kinesiska turister enkelt er butik
  • Kinesiska turister i Sverige ökar för sjunde året i rad
  • Kinesiska turister står för över 40 % av Sveriges totala Tax-Free konsumtion

Kinesisk handel i siffror

400

tusen besökare i Sverige

185

procent ökning på 3 år

4370

SEK i genomsnittsköp

40

procent av tax free handeln

Fler och nöjdare kunder

Med Alipay kommer ni enkelt igång att ta betalt av kinesiska turister. Kunderna betalar i sin egen valuta och ni får betalt i SEK. Inget kinesiskt bankkonto krävs. Inga ändringar behövs i ert kassasystem. Alipay fungerar som en fristående kortterminal, men alla köp registreras i ert nuvarande system. Det gör att ni snabbt, enkelt och kostnadseffektivt kan komma igång och ta betalt med Alipay.

Välj Alipay i kassan

Välj Alipay i kassan

Vår betallösning finns integrerat i mer än 300 affärssystem. All transaktionshistorik lagras i ert affärssystem

Skanna kundens QR kod

Efter att ni knappat in köpesumman i SEK skannar ni kundens QR kod med er streckkodsläsare, iPad eller annan mobil enhet

Skriv ut kvittot som vanligt

Förutom det vanliga kvittot får kunden även ett digitalt kvitto skickat direkt till appen

Börja med Alipay redan idag

Det är kostnadsfritt att ansluta sig, och ingen månads – eller årsavgift tillkommer. Ni betalar endast en mindre procentuell avgift per transaktion. Utöver det finns inga bindningstider.

contactus

Kontakta oss

contactus

Vad är Alipay

FAQ

Vad är Alipay?

Vad är Alipay?

Alipay är världens största digitala betallösning och har i dagsläget över 520 miljoner aktiva användare. Tjänsten används främst i Kina, men i takt med att kinesiska turister ökar i världen väljer allt fler butiker även utanför Kina att erbjuda Alipay som betalningsmetod.

Alipay är en multiplattform och används inte bara till att betala i butik eller för att göra online-köp, utan med Alipay kan man överföra pengar (likt Swish), betala räkningar, köpa aktier, samla rabattkuponger, köpa flygbiljetter och mycket mer. Allt detta görs direkt i mobiltelefonen, genom samma tjänst.

Alipay har även en plattform där företag kan marknadsföra sig genom. Här kan användare enkelt hitta anslutna butiker, se utbud och få vägbeskrivning dit.

Vilka är kundens fördelar?

Vilka är kundens fördelar?

Kinesiska turister uppskattar att betala med Alipay. Det är en betallösning som man är van vid hemifrån och som man vet är säker. Med Alipay slipper man som kinesisk turist att växla pengar och kan smidigt hålla koll på sina utgifter under resan.

Ett köp med Alipay går väldigt snabbt och smidigt, vilket är uppskattat för en redan tidspressad turistgrupp. Många kinesiska turister som besöker Sverige gör det för första gången och det finns en allmän oro att bli lurad vid köp då man inte talar språket eller känner till den lokala valutan så väl.

Med Alipay kan de kinesiska kunderna både se och betala i sin egen valuta (Kinesisk Renminbi) vilket är en stark trygghetsfaktor.

Fördelar i punktform:
• Snabb och smidig köpprocess.
• Det totala priset visas upp i kinesiska Renminbi.
• Ingen kontantväxling krävs.
• En interaktiv karta visar upp information om anslutna butikernas produktutbud, besöksadress, öppettider, erbjudanden osv.
• Bonuspoäng genereras vid varje köp som görs med Alipay.

Vilka är butikens fördelar?

Vilka är butikens fördelar?

Att erbjuda Alipay som betallösning har flera fördelar för svenska butiker. Köp som görs av kinesiska turister blir väldigt enkla att genomföra samtidigt som transaktionskostnaden är betydligt lägre än om kunden betalar med exempelvis UnionPay.

Är er butik ansluten till Alipay så syns ni på tjänstens inbyggda marknadsföringsplattform. Det innebär att kinesiska turister som befinner sig i Sverige enkelt kan hitta er butik direkt via sin mobiltelefon, ta del av ert utbud, se öppettider samt hitta annan nödvändig information.

Fördelar i punktform:
• Låg transaktionskostnad.
• Högre genomsnittstransaktioner av kinesiska kunder.
• Butiken exponeras via Alipay.
• Snabb och enkel betalningsprocess.

Är Alipay säkert?

Är Alipay säkert?

Ja. Alipay är en global betaltjänst med fler än 450 miljoner aktiva användare där säkerheten är något som prioriteras väldigt högt.

Tjänsten övervakas i realtid med smarta algoritmer så att misstänksamma köp kan upptäckas snabbt. Tack vare avancerad krypteringsteknik säkerställer Alipay att ingen obehörig information når obehörig part. Alipay arbetar även med risk management för att skydda sina användare, förhindra penningtvätt och bedrägerier. Värt att känna till är att obehöriga transaktioner kompenseras fullt ut av Alipay.

Vill du veta mer? Läs mer här!

Krävs ett kinesiskt företag?

Krävs ett kinesiskt företag?

Nej. Svenska butiker behöver varken registrera ett företag i Kina eller öppna ett kinesiskt bankkonto för att börja ta betalt med Alipay.

Ni måste däremot ha F-skattsedel och vara momsregistrerade i Sverige för att kunna erbjuda tjänsten.

Vilka använder Alipay?

Vilka använder Alipay?

Nästan alla som använder Alipay är kinesiska medborgare. Alipay kan även användas av icke-kinesiska medborgare, men då krävs det att man har ett kinesiskt bankkonto.Framtida planer finns på en internationell expansion, men något fastställt datum när detta ska ske finns ännu inte.

Vilken valuta används?

Vilken valuta används?

Kunden betalar i den kinesiska valutan Renminbi (CNY), medan svenska butiker tar emot summan i svenska kronor (SEK).

Måste vi ha ett kinesiskt bankkonto?

Måste vi ha ett kinesiskt bankkonto?

Nej. Inget kinesiskt bankkonto krävs. Alla betalningar som görs via Alipay hamnar på ert svenska bankkonto.