Få fler kinesiska kunder

Sina Weibo i Sverige

Anslut er till Kinas motsvarighet till Instagram och Facebook
marknadsföring

Sina Weibo Kinas Facebook och Instagram

Sina Weibo är Kinas populäraste microblogg-plattform med över 430 miljoner aktiva användare. Sina Weibo kan enkelt förklaras som en blandning av Facebook, Instagram och Twitter där användare kan göra allt från att ta del av nyheter och aktuella händelser, få inspiration samt följa företag och vänner.

marknadsföring
Vad är Alipay?

Varför Sina Weibo?

Till skillnad från WeChat är Sina Weibo en öppen plattform. Det innebär att användare kan integrera och se innehåll utan att nödvändigtvis behöva följa konton. Detta har lett till att Sina Weibo kallas för Kinas populäraste mediakanal. Utöver det är annonseringsmöjligheterna mycket mer utvecklade på Sina Weibo än på WeChat. Det innebär att det är betydligt enklare och mer kostnadseffektivt att få ett större genomslag på marknadsfört material och kampanjer.

Vad är Alipay?

Ett urval av våra kunder

Sina Weibo i siffror:

  • 93 % använder Sina Weibo i sin telefon
  • Över 400 miljoner aktiva användare
  • Lika många kvinnliga som manliga användare
  • 3 gånger fler organiska visningar än på Facebook
  • Över 75 % av användarna har universitetsutbildning
Rapportering

Utveckla er affär med Sina Weibo

Rapportering

Därför ska du registrera ett Sina Weibo konto

Med Sina Weibo kan ni enkelt nå och kommunicera med era kinesiska kunder på det sätt som de själva föredrar. Ert Sina Weibo konto fungerar som en kombination av en blogg och sociala medier. Här hittar era kunder all relevant information om er, era produkter och tjänster. Samtidigt kan ni sälja produkter direkt via Sina Weibos inbyggda systerkanaler som exempelvis e-handelsplattformen Taobao eller marknadsföra er med kampanjer mot nya målgrupper.

Fördelen med ett officiellt Sina Weibo konto

Eftersom användarbasen för Kinas sociala medier har haft en svindlande tillväxt har det blivit viktigare för företag, varumärken, kändisar eller andra konton av allmänt intresse att bli verifierade för att visa att de är äkta. Detta bidrar till trovärdighet och att användarna litar på innehållet som kontot publicerar – vilket bidrar till ökat antal följare och inflytande.

Med ett verifierat Sina Weibo konto har ni kostnadseffektiv möjlighet att exponera ert varumärke och få in nya kunder till era andra kanaler.

Kinesisk turism i siffror

400

TUSEN KINESISKA TURISTER I SVERIGE PER ÅR

185

PROCENT ÖKNING AV GÄSTNÄTTER DE SENASTE 3 ÅREN

4370

SEK I GENOMSNITTSKÖP

40

PROCENT AV TAX FREE HANDELN I SVERIGE

Vi hjälper er med alla steg

För att öppna ett officiellt företagskonto på Sina Weibo krävs det att ni har ett:

Licenser och registrering

Vi ser till att ert konto uppfyller alla licenskrav och registrerar och verifierar ert officiella företagskonto på Sina Weibo.

Moderering och design

Vi ser till att ert konto uppfyller alla era designkrav och hjälper även till med att driva och löpande utveckla ert Sina Weibo konto.

Influencers och digital annonsering

Vi ser till att ert konto når ut till er målgrupp och hjälper till med att skapa kampanjer för digital annonsering och Influencer-marknadsföring.

Kom igång med Sina Weibo redan idag

Kontakta Cimple Marketing för att öppna ett verifierat företagskonto på Sina Weibo och låt oss hjälpa er med strategi, översättning, moderering och analys.

contactus

Kontakta oss

contactus