Hur säkert är egentligen Alipay?

juli 23, 2017 Cimple Marketing

Hur säkert är egentligen Alipay?

Det händer att betallösningar utsätts för bedrägerier. Exempelvis har appen Swish utyttjtas i kriminella sammanhang här i Sverige. Frågan är därför: hur säkert är egentligen Alipay? Nedan redogör vi kortfattat för hur Alipay arbetar för att säkerställa sina användares säkerhet och vad som händer om man blir utsatt för brott.

Betalning med Alipay i butikens kassa
Betalning med Alipay i butikens kassa

Alipay en världsledande betallösning

För en global betallösning som Alipay är säkerheten en högprioriterad fråga. Alipay utgör idag en av världens största betallösningar med över 450 miljoner aktiva användare. Den amerikanska betalningsjätten PayPal har jämförelsevis 184 miljoner aktiva användare.

Alibaba börsintroduserades i New York 2016
Alibaba börsintroducerades i New York 2016

Säkerhet i alla led

Känslig information som transaktioner och tillgångar finns lagrade på Alipay-appen. Säkerheten utgör därför en grundpelare för företagets existens och med hjälp av avancerad krypteringsteknik kan man säkerställa att ingen informationen nås av obehöriga. Utöver det arbetar Alipay med riskhantering (risk management) både för att skydda användarnas kontouppgifter och transaktioner, men också för att förhindra penningtvätt, kortbedrägeri och så kallade cash-advance scams.

Övervakning i realtid

Med hjälp av smarta algoritmer kan Alipay ha sitt risksystem aktivt i realtid. Det innebär att alla betalningar övervakas dygnet runt, 7 dagar i veckan, alla dagar om året. Systemet övervakar och analyserar vilken risknivå användaren befinner sig inom beroende på en mängd olika data. Man ser över information som köpbeteende, tillgångar och skulder och letar efter specifika mönster. Man arbetar med andra ord precis som de andra stora kortföretagen som exempelvis Visa och Master Card.

Ant Financial Services Group - systerföretag till Alibaba och ägare av Alipay
Ant Financial Services Group – systerföretag till Alibaba och ägare av Alipay

Full ersättning

Obehöriga transaktioner som görs från Alipay kompenseras alltid fullt ut. Det innebär att man som användare kan känna sig trygg då man har en garanti att få full ersättning om kontot skulle bli kapat.

Om en användare upptäcker otillåtna transaktioner på sitt Alipay-konto är det viktigt att man anmäler det. Man har 90 dagar på sig att ansöka om att få ersättning från Alipay och en sådan ansökan behandlas alltid inom fem arbetsdagar.

Källa: Alipay

Har du frågor om säkerheten gällande Alipay eller är du intresserad av att erbjuda Alipays betallösning i er butik? Kontakta oss så berättar vi hur vi kan hjälpa er.

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *